Aventura mea în lumea „Saga” #1 – Brian K. Vaughan, Fiona Staples

„Să supraviețuiești nu înseamnă neapărat să câștigi.”

Anul 2021 este anul în care vreau să ies ușor, ușor din zona mea de confort și să descopăr cât mai multe lucruri noi. Așadar, ajutată de prietenii Cartepedieni, am pornit într-o aventură extraterestră de neuitat în romanul grafic „Saga” #1, primul de acest gen pe care îl descopăr. Alături de o cană de cafea caldă, m-am așezat comod în pat și m-am lăsat purtată prin întreg Universul, alături de cele mai delicioase personaje.

Povestea îi are în prim plan pe Alana și Marko, doi soldați proveniți din lumi și tabere opuse, care se îndrăgostesc și luptă împreună contra tuturor. Într-o lume în care războiul este la ordinea zilei și nu există clipă de liniște, cei doi aduc pe lume o nouă viață, un bebeluș prețios ce va cauza noi motive de bătălie. Nașterea ei aduce și mai mult haos, iar Alana și Marko fac tot ce este nevoie pentru a apăra rodul iubirii lor de primejdiile Universului. Misiunea se dovedește a fi mai greu de îndeplinit decât au crezut, mai ales când sunt vânați și atacați din toate părțile. Alana și Marko întâmpină nenumărate greutăți, se aliază cu Spaimele, fac sacrificii și iau decizii grele, riscă absolut totul pentru un viitor mai bun pentru fiica lor, dar și pentru dragostea mistuitoare ce le-a legat sufletele. Știți vorba aceea – în dragoste și în război totul este permis, mai ales când lumea intergalactică este atât de nemiloasă.

Am savurat fiecare replică și ilustrație în parte, am citit romanul cu sufletul la gură și l-am terminat în câteva momente. Acțiunea este atât de alertă și complexă totodată, iar umorul și ironiile personajelor au fost precum sarea și piperul. Am râs cu poftă în unele situații, iar imaginația creatorilor m-a surprins la fiecare pagină. Vă reamintesc faptul că „Saga”, deși este un roman grafic, este dedicat adulților. Este vulgar, obraznic și foarte explicit, așa că nu vă lăsați păcăliți de aparențe și răsfoiți-l doar dacă ați împlinit vârsta necesară sau dacă nu aveți o problemă cu imaginile indecente și cu dialogurile colorate.

Personajele mele favorite au fost, în mod evident, chiar personajele principale. Dovada vie că extremele se atrag, Alana și Marko sunt asemenea unui puzzle, se completează perfect, formând un cuplu puternic, cuceritor. Ea – explozivă, cu temperament vulcanic și suflet de războinică, iar el – chibzuit, atent, liniștea care poate potoli furtuna ce zace în partenera lui. I-am adorat, pur și simplu. Tot tot ce îmi doresc este să aflu continuarea poveștii în volumul al doilea. Suspansul de la finalul primului volum m-a lăsat plutind și cu o curiozitate greu de stăpânit!

Nu degeaba „Saga” este un roman atât de lăudat în rândul iubitorilor de lectură, dar și de benzi desenate. Fantastica poveste SF deține Premiul Hugo pentru cea mai bună poveste grafică și clar îl merită cu vârf și îndesat. Vă recomand cu mare încredere să vă lăsați mânați de dorință și să aruncați o privire pe site-ul librăriei Cartepedia pentru a achiziționa primul volum din „Saga” la cel mai bun preț, apăsând un simplu click aici. Înarmați-vă cu mult curaj și porniți într-o aventură pe care nu o veți uita mult timp de acum înainte! La întoarcere nu ezitați să mă contactați pe contul meu de Instagram dedicat lecturii, @angelswithbooks, și să îmi povestiți pe îndelete experiența voastră în spațiu! Până data viitoare, vă mulțumesc vouă pentru atenție, dar și celor de la Cartepedia pentru șansa de a mă delecta cu primul meu roman grafic. Vă îmbrățișez și vă doresc lecturi magice!

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. bookbizz spune:

    Nu am citit până acum genul acesta, dar la prima vedere parcă m-ar tenta🤭🤭🤭. Felicitări pentru recenzie.

    Apreciază

    1. Chiar mi-a plăcut, e foarte ușor de citit și amuzant, ilustrațiile sunt superbe! Merită încercat. 😁 Mulțumesc mult! ❤️

      Apreciat de 1 persoană

  2. Minunată recenzie ❤

    Apreciază

    1. Mulțumesc!! ❤️🤗

      Apreciază

    2. Frumoasă recenzie👏🏻 Deși nu-i tocmai genul de carte pe care aș citi-o, tu ai descris cumva interesant subiectul =))) mă simt puțin convinsă.

      Apreciază

      1. Mă bucur dacă am reușit să te conving 🤗 Mulțumesc mult! ❤️

        Apreciat de 1 persoană

  3. paginicumagie spune:

    Absolut superbă recenzia! 😍😍❤

    Apreciază

    1. Mulțumesc tare mult! ☺️❤️

      Apreciază

  4. O nouă recenzie de excepție!!🥺❤

    Apreciază

Lasă un comentariu